دریاچه گهر اشترانکوه ، بهشت گمشده ای در اشترانکوه

به گزارش وبلاگ پتول، دریاچه ای زلال، مانند بهشتی گمشده در دلِ طبیعتی بکر، درست به زیبایی بهشت و از زیباترین جلوه های زیبایی آفرینش خداوند بر روی زمین. دریاچه ای که طراوت و سرسبزی رو به طبیعت هدیه میده و روح پژمرده گیاهان رو بار دیگر به وجد میاره و سرزندگی و شادابی رو براشون به یادگار میزاره. صدای دل انگیزهِ عبور آب از لابه لای سنگ ریزه ها، دلنشینه و صدایست که به انسان آرامش میخشه. در دامنه کوه های سرسبز اشترانکوه، دریاچه های شیرین و دائمی گهر بالا و گهر پایین مانند فرشی بر روی زمین نقش بسته. نقش زیبای شاخه های درختان در آب زلال، تماشایه. دریاچه ای که از ذوب برف های اشترانکوه و انباشت آب در پشت سد طبیعی ایجاد شده و مانند آبگیر بزرگی که از چشمه ها و رودها سیرابِ و در زمستان و تابستان راکد میمونه. منظره دریاچه یخ زده گهر در زمستان، زیبایی فراموش نشدنی داره. این دریاچه به نگین اشترانکوه معروفه و این روزها دریاچه گهر لرستان، به انتخاب اول خیلی از طبیعت گردها تبدیل شده و زیبایی خیره نماینده و شگفت انگیزش باعث شده هر ساله با وجود سختی راه، انبوهی از مردم از گوشه و کنار ایران با پای پیاده یا سواره به تماشا زیبایی های فراموش نشدنی آن بروند و لحظاتی آرامش بخش رو سپری نمایند. در این روزها می تونین همراه با تورهای طبیعت گردی به این بهشت گمشده سفر کنین و شب رو مهمون چادر، آتش و طبیعت زیبا اینجا باشین. دریاچه گهر لرستان از جاذبه های گردشگری لرستان و از برترین تماشای های لرستانه که تماشای زیبایی های حیرت انگیزش، خالی از لطف نیست. در ادامه عکس های بی نظیری از دریاچه گهر رو براتون قرار دادیم...

دریاچه گهر اشترانکوه ، بهشت گمشده ای در اشترانکوه

دریاچه زیبای گهر

این دریاچه حیرت انگیز در منطقه حفاظت شده اشترانکوه دورود واقع شده و به این علت به نگین اشترانکوه معروفه و احتمالا بر اثر زمین لرزه ای در روزگاران کهن به وجود اومده. گهر سالانه میزبان حدود 70٬000 توریست از تمام نقاط ایران می باشه. دریاچه در ارتفاع 2400 متری از سطح دریا قرار گرفته، عمق دریاچه حداکثر به 28 متر میرسه و مساحت سطح آب حدود 100 هکتاره، طول دریاچه 1500 متر و عرض میانه بین 500 تا 800 متر برآورد شده. 68 گونه گیاهی در این منطقه وجود داره و محوطه دریاچه از درختان بلوط، بادام، بید، پسته وحشی، گلابی وحشی، گردو، چنار، نارون، بلوط مازو، سیب، زالزالک، انار، گز، زبان گنجشک، ارژن، کنار کهوی و موی وحشی پوشیده شده. تلفیق لاله های واژگون، شقایق، لاله وحشی، زنبق، تاج خروسی و اختر، فضایی دلنشین و آرامش بخش به وجود آورده. منطقه اشترانکوه و دریاچه گهر، خانه حیوانات متنوع از قبیل آهو، بز، قوچ و پلنگ می باشه، به همین علت از روزگاران قدیم به عنوان یه شکارگاه ویژه مورد توجه عشایر و اشراف بوده، ماهیگیریِ ماهی های، قزل آلای خال قرمز، قزل آلای رنگین کمان و زردپر در دریاچه زلال گهر یکی از تفریحات توریستان می باشد. همین شاخصه ها باعث شده دریاچه گهر لرستان به یکی از جاذبه های توریستی لرستان، دیدنی های لرستان و از زیباترین دریاچه های ایران تبدیل بشه.

دسترسی

دریاچه گهر یکی از شگفت انگیزترین، دیدنی های لرستانِ که هرساله، توریستان زیادی به این منطقه سفر میکنن و از مسیرهای زیر میتوان به این دریاچه زیبا رفت:

1) مسیر کوهنوردان:

15 کیلومتر بعد از شهرستان ازنا به روستای دربند میرسیم که درختان و جنگل انبوهی داره و پس از عبور از روی ریل راه آهن و پل رودخانه به روستای تیون می رسیم و بعد از دو ساعت و نیم پیاده روی به پناهگاه اول میرسیم و سپس با طی دو ساعت به چال کبود و پناهگاه دومی می رسیم که محل مناسبی برای شب ماندن است و برترین مسیر برای رسیدن به دریاچه با صعود قله گل گل به سمت قله لایو سرازیر شده و نیم ساعت بعد به محلی V شکل می رسیم که دریاچه زیبا گهر نمایان است.

2) مسیر عمومی:

با خودرو به شهرستان دورود و بعد از گردنه دوش دراز- قریه (درب آستانه امام زاده شاه پیروانی) و دو راهی سراوند و چشمه تلمه زارست. حرکت از محلی به نام سرچشمه با مسافت 18 کیلومتری به دریاچه میرسیم و برای رسیدن به دریاچه بالا یا دریاچه دوم باید حدود دوساعت پیاده روی کرد.

منبع: همگردی

به "دریاچه گهر اشترانکوه ، بهشت گمشده ای در اشترانکوه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دریاچه گهر اشترانکوه ، بهشت گمشده ای در اشترانکوه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید