بلایی که شب بیداری و بی خوابی بر سرمان می آورد
به گزارش وبلاگ پتول، براساس تحقیقات انجام شده بی خوابی و شب زنده داری باعث بروز مسائل زیادی در افراد می گردد.

ایسنا: بر اساس مطالعه جدید محققان دانشگاه کلرادو بولدر (University of Colorado Boulder)، شب بیداری و خوابیدن در روز می تواند سبب اختلال در عملکرد روزانه بیش از 100 پروتئین در خون گردد. شب بیداری همچنین بر میزان قند خون، متابولیسم انرژی و عملکرد سیستم ایمنی نیز تاثیر می گذارد.
کنت رایت(Kenneth Wright) نویسنده ارشد این مطالعه گفت: هنگامی که ما به دلایلی مانند شب کاری چند شب بیدار می مانیم، فیزیولوژی طبیعی بدن ما به سرعت تغییر می نماید، به طوری که اگر این شب بیداری ها تداوم پیدا کند می تواند به سلامت ما آسیب برساند.
این مطالعه برای اولین بار به آنالیز میان میزان پروتئین در خون انسان، که به عنوان پروتئوم پلاسما (plasma proteome) شناخته می گردد و تاثیر تغییر زمان خواب و غذا بر آنها، می پردازد.
در این مطالعه همچنین به 30 پروتئین اشاره شده است که صرف نظر از زمان غذا و خواب، این پروتئین ها با ساعت زیستی بدن عمل می نمایند.
این یافته ها می تواند راه حلی برای درمان افرادی که شیفت شب کار می نمایند و در معرض خطر ابتلا به دیابت و سرطان قرار دارند، ارائه دهد.
کریستوفر دپنر (Christopher Depner)، یکی از محققان این مطالعه گفت: اگر ما پروتئین هایی را که ساعت بدن را تنظیم می نمایند، شناسایی کنیم، می توانیم زمان درمان ها را با همان پروتئین ها تنظیم کنیم.
برای آزمایش، محققان شش مرد سالم را انتخاب کردند، سپس این افراد به مدت شش روز در مرکز تحقیق بالینی CU بودند و طی این مدت محقان، غذا، خواب، فعالیت و قرار دریافت آنها در معرض نور را کنترل می کردند.
در روزهای اول و دوم، این شش فرد طبق روال عادی زندگی می کردند. سپس آنها به تدریج وارد یک مرحله که شیفت شب را شبیه سازی می کرد، قرار دریافتد در این مرحله آنها به مدت 8 ساعت در روز می خوابیدند و در تمام طول شب بیدار می ماندند و سپس غذا می خوردند.
محققان هر چهار ساعت از این افراد خون می دریافتد و از یک فناوری جدید که محققان دانشگاه کلرادو بولدر توسعه داده بودند، برای ارزیابی سطح و زمان الگوهای روزانه 1129 پروتئین استفاده کردند. آنها 129 پروتئین را شناسایی کردند که الگوهایشان با شب بیداری تغییر می کرد.
دپنر اضافه کرد: در روز دوم، ما پروتئین هایی که به طور معمول در طول روز افزایش و در شب کاهش می یابند را آنالیز کردیم.
یکی از این پروتئین ها، گلوکاگون(glucagon) بود. این پروتئین باعث می گردد کبد، قند بیشتری وارد جریان خون کند. هنگامیکه افراد در شب بیدار می ماندند، سطح این پروتئین حتی بیشتر از روز افزایش می یافت. در بلند مدت، این الگو می تواند به شرح اینکه چرا خطر ابتلا به دیابت در افراد شب کار بالاتر است، یاری کند.
برنامه شبیه سازی شب کاری در افراد، میزان فاکتور رشد فیبروبلاست 19″ (fibroblast growth factor 19) را نیز کاهش داد.
محققان خاطرنشان کردند که تمام آن شش نفر در شرایط نورکم نگهداری می شدند بنابراین قرار دریافت آنها در معرض نور تأثیری بر نتایج نداشته است. حتی بدون نور در شب نیز پروتئین ها سریع تر تغییر می کردند، این نشان می دهد که مشکل تنها نور در شب نیست، هنگامی که افراد در زمان اشتباه غذا بخورند یا در زمان نامناسب بیدار بمانند این اعمال عواقبی نیز در پی دارد.
این مطالعه در مجله PNAS منتشر شد.
منبع: توریسم آنلاین