معرفی بلیله و خواص درمانی آن
به گزارش وبلاگ پتول، درختی است تنومند به ارتفاع حدود 20 متر با ساقه های ضخیم، برگ های آن پهن، سبز تیره، چرمی شکل، ساده و سرنیزه ای و میوه اش تخم مرغی شکل، سر آن باریک، پوست آن زردِ مایل به سفید و غبارآلود می باشد.
نویسنده: صمصام صانعی
نام علمی:
Terminalia bellirica (Gaertn) Roxb، نام فرانسه Myrobalan و نام انگلیسی آن Belleric myrobalan می باشد. نام های دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، بلیله، بلیلج، بهیره و باهرا نامیده شده است.تیره گیاه:
Combretaceaeنوع گیاه:
درختتعیینات ظاهری:
درختی است تنومند به ارتفاع حدود 20 متر با ساقه های ضخیم، برگ های آن پهن، سبز تیره، چرمی شکل، ساده و سرهمه ای و میوه اش تخم مرغی شکل، سر آن باریک، پوست آن زردِ مایل به سفید و غبارآلود می باشد.طبیعت بلیله:
طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن کمی سرد و خشک است.بیشتر بخوانید: فواید و مضرات خوراکی های دیروز و امروز
رویش جغرافیایی:
در نواحی مرطوب جنگلی هند انتشار داشته و به ندرت در نواحی کشورهای دیگر رویت شده است.ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در بلیله:
سه جزء گلوکوزیدی، گلوکوز، آلاجیک اسید، گالیک اسید و تانن در آن تعیین شده است.بخش مورد استفاده:
پوست و قسمت بیرون از دانه بلیلهنحوه مصرف:
با دستور پزشکخواص درمانی:
ضد تب و قبض کننده، ضد سرفه و مخدر، رفع کننده حالات صفراوی و ضد سردرد، دباغی کننده معده و صفرابر، اشتهاآور و تقویت کننده معده، افزاینده دید چشم و قطع کننده رطوبت های جاری از دهان می باشد. ضمناً برای بیماری های روده مستقیم و مقعد، سوء هاضمه، یبوست و بواسیر هم مفید است.منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
منبع: راسخون
تاریخ انتشار: 5 آبان 1400
آخرین بروزرسانی: 5 آبان 1400
گردآورنده: potol.dostblog.ir
شناسه مطلب: 11782
به "معرفی بلیله و خواص درمانی آن" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "معرفی بلیله و خواص درمانی آن"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید