چگونه می توانیم بدون روغن سیب زمینی سرخ کنیم؟
به گزارش وبلاگ پتول، سرخ کردن عمیق (یک روش سرخ کردن است که در آن مواد غذایی در روغن داغ غوطه ور می گردد) یک روش آشپزی رایج است که در سراسر دنیا استفاده می گردد. این شیوه غالبا به وسیله رستوران ها و فست فود زنجیره ای به عنوان روشی سریع و مقرون به صرفه برای تهیه غذاها به خصوص سیب زمینی سرخ نموده مورد استفاده قرار می گیرد. بیشتر افراد عاشق طعم سیب زمینی سرخ نموده هستند، اما این پیش غذای خوشمزه کالری و چربی ترانس بالایی دارد و مصرف زیاد آن می تواند تاثیرات منفی روی سلامت فرد بگذارد. با وجود مضرات سیب زمینی سرخ نموده این سوال پیش می آید که سرخ کردن سیب زمینی بدون روغن چگونه است.
با توجه به اینکه چربی های ترانس خطر ابتلا به انواع بیماری ها از جمله بیماری های قلبی، سرطان، دیابت و بعلاوه چاقی را به همراه دارد، برترین کار این است که مصرف غذاهای سرخ شده، به ویژه سیب زمینی سرخ نموده را به حداقل برسانیم یا با یاری روش های نوین و بدون احتیاج به استفاده از روغن، مواد غذایی را سرخ کنیم. در ادامه این مقاله شیوه ای را به شما معرفی می کنیم که تا یاد بگیرید که چگونه می توانیم بدون روغن سیب زمینی سرخ کنیم و هم زمان طعم دلنشین و همیشگی سیب زمینی سرخ نموده را داشته باشیم.
برش زدن
ابتدا سیب زمینی های مناسب و مرغوب را انتخاب کنید و پوست بکنید. البته، برخی ترجیح می دهند پوست سیب زمینی را نگیرند. بعد از آن سیب زمینی ها را خرد کنید و اجازه دهید خشک شوند. در مرحله بعد، سیب زمینی ها را به نوارهای باریک و نیم سانتی برش بزنید. توجه کنید که هر چقدر سیب زمینی ها باریک تر باشند، بافت شان ترد تر خواهند شد.
خیساندن
ما می خواهیم سیب زمینی ها را طوری سرخ کنیم که از بیرون ترد باشد و داخل آن خامه ای گردد. برای این کار، باید اندازه نشاسته موجود در سیب زمینی ها را با خیساندن آن ها در آب کاهش دهید. برخی از افراد تمایل دارند سیب زمینی را در آب سرد خیس نمایند و برخی دیگر آب گرم را ترجیح می دهند. در هر صورت، سیب زمینی ها را حدود 15 دقیقه خیس کنید. سپس آب آن ها را تخلیه نموده و کاملا خشک کنید.
طعم دار کردن
پس از خشک شدن سیب زمینی ها، زمان آن است که آن ها را مزه دار کنید. برای انجام این کار می توانید از ادویه های مختلف مثل پودر سیر، پاپریکا و فلفل سیاه بهره ببرید. در این مرحله نمک اضافه نکنید، چون نمک آب سیب زمینی ها را خارج می نماید و مانع از ترد شدن آن ها می گردد. نمک را باید بعد از سرخ کردن سیب زمینی ها اضافه کنید. سیب زمینی ها را داخل یک کاسه بزرگ بریزید و بعد از اضافه کردن چاشنی ها، کاسه را چند بار تکان دهید تا همه سیب زمینی ها مزه دار شوند. اگر تمایل داشته باشید، می توانید چند قاشق چای خوری نشاسته ذرت به سیب زمینی ها اضافه کنید تا بعد از سرخ کردن، لایه ای ترد روی آن ایجاد گردد.
سرخ کردن
فر را روی دمای 205 درجه سانتی گراد قرار دهید و گرم کنید. کاغذهای روغنی را روی سینی فر بچینید. این کار از چسبیدن سیب زمینی ها به سینی جلوگیری نموده و به ترد شدن آن ها یاری می نماید. یک لایه سیب زمینی داخل سینی قرار دهید و مطمئن شوید که بین سیب زمینی ها فضای کافی وجود داشته باشد. اگر حجم سیب زمینی ها زیاد باشد، بخار می نمایند و حالت خمیری به خود می گیرند.
سینی فر را روی قفسه میانی قرار دهید و اجازه دهید سیب زمینی ها به مدت 30 دقیقه داخل فر بمانند. سیب زمینی سرخ شده را پشت و رو کنید و سینی را بچرخانید تا این بار قسمت جلوی آن در بخش پشتی فر قرار بگیرد. سپس، سینی را روی قفسه بالای فر قرار دهید. فر را روی دمای 218 درجه سانتی گراد گرم کنید و اجازه دهید سیب زمینی ها 20 دقیقه دیگر بپزید. وقتی سیب زمینی ها را از فر خارج کردید، می توانید نمک و چاشنی های بیشتری روی آن ها بریزید و با سس گوجه فرنگی یا انواع دیگر سس میل کنید.
فواید سیب زمینی
سیب زمینی یک گیاه ریشه ای و از تیره Solanaceae است و یک ماده غذایی اصلی و محبوب در بین مردم سراسر دنیا به شما می رود. سیب زمینی یک غذای نسبتا مقرون به صرفه بوده و شیوه پرورش آن ساده است، بعلاوه مواد مغذی متنوعی دارد که آن را به یک خوراکی مفید برای بدن تبدیل می نماید. در ادامه به فواید متعدد این گیاه خوشمزه اشاره می کنیم.
آنتی اکسیدان
سیب زمینی سرشار از ترکیباتی مانند فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و اسیدهای فنولیک است. این ترکیبات با خنثی کردن مولکول های بالقوه مضر که به رادیکال های آزاد مشهورند به عنوان آنتی اکسیدان در بدن عمل می نمایند. هنگامی که رادیکال های آزاد در بدن جمع می شوند، می توانند خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی، دیابت و سرطان را افزایش دهند.
یاری به کنترل قند خون
سیب زمینی حاوی نوع خاصی از نشاسته است که به عنوان نشاسته مقاوم شناخته می گردد. این نشاسته شکسته نشده و کاملا جذب بدن می گردد. سپس، نشاسته مقاوم به روده بزرگی می رسد و به منبع تغذیه باکتری های مفید روده شما تبدیل می گردد. تحقیقات، نشاسته مقاوم را به بسیاری از مزایای سلامتی، از جمله کاهش مقاومت به انسولین مرتبط نموده است، که به نوبه خود کنترل قند خون را بهبود می بخشد.
بهبود عملکرد سیستم گوارش
نشاسته مقاوم موجود در سیب زمینی می تواند سلامت گوارش را نیز بهبود بخشد. وقتی نشاسته مقاوم به روده بزرگ می رسد، غذایی برای باکتری های مفید روده می گردد. این باکتری ها نشاسته را هضم نموده و آن را به اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه تبدیل می نمایند. نشاسته مقاوم داخل سیب زمینی بیشتر به بوتیرات اسید چرب زنجیره کوتاه تبدیل می گردد که یک منبع غذایی ارجح برای باکتری های روده است.
القا نماینده حس سیری
گذشته از مغذی بودن، سیب زمینی ها فوق العاده سیر نماینده هستند. این خاصیت به این علت است که سیب زمینی باعث افزایش سطح هورمون های القای نماینده سیری، مانند کولسیستوکینین (CCK) می گردد.
فاقد گلوتن
رژیم بدون گلوتن یکی از رژیم های پرطرفدار در سراسر دنیا است. این رژیم شامل حذف گلوتن است که جزو خانواده پروتئین هاییست که در غلاتی مانند گندم، جو و چاودار یافت می گردد. بیشتر افراد علائم نامطلوب مصرف گلوتن را تجربه نمی نمایند. با این حال، افراد مبتلا به بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن می توانند هنگام مصرف غذاهایی که حاوی گلوتن هستند، ناراحتی شدیدی را تجربه نمایند. علائم این حساسیت شامل درد شدید معده، اسهال، یبوست، نفخ و بثورات پوستی است.
برای مطالعه: طرز تهیه سیب زمینی سرخ نموده
منبع: اسنپ مارکت