طرز تهیه سوپ برش روسی (سوپ لبو)؛ مقوی و خوشمزه

به گزارش وبلاگ پتول، سوپ برش روسی نوعی سوپ زمستانی خوشمزه است که در روسیه یک غذای ملی محسوب می گردد. این سوپ به عنوان پیش غذا نیز شناخته شده و در کشورهای مختلف هم هواداران زیادی دارد.

طرز تهیه سوپ برش روسی (سوپ لبو)؛ مقوی و خوشمزه

وبلاگ پتول | سرویس آشپزی - گفته شده که سوپ برش تنها غذایی است که سرمای زمستان سیبری را قابل تحمل می نماید! سوپ برش یک نوع سوپ مقوی است که در کشور های روسیه، ازبکستان، اوکراین، گرجستان و مناطقی از قفقاز به سبک های متفاوت و با مواد متنوعی طبخ می گردد. ماده اصلی مورد استفاده در تهیه این سوپ چغندر قرمز یا لبو است که باعث خوشرنگ شدن آن می گردد؛ برای خوش طعم شدن نیز معمولا آن را با ماست یا خامه سرو می نمایند. در این مطلب با طرز تهیه دو نوع سوپ برش روسی با ما همراه باشید.

در این مقاله خواهید خواند:

  • سوپ ساده برش
  • سوپ برش با گوشت

طرز تهیه سوپ برش روسی

مواد لازم
پیاز سفید عظیم4 عدد
سیب زمینی متوسط2 عدد
هویج4 عدد
گوجه فرنگی عظیم2 عدد
کلم پیچ1/2 عدد
چغندر متوسط3 عدد
سیر خرد شده4 حبه
جعفری ساطوریمقداری
سرکه یا آبلیمو1 قاشق غذاخوری
روغن مخصوص سرخ کردن4-5 قاشق غذاخوری
نمک1 قاشق غذاخوری
شکر1-2 قاشق غذاخوری
خامه ترش (اختیاری)1/2 فنجان

دستور تهیه

  1. آماده کردن سبزیجات: ابتدا همه سبزیجات را تمیز شسته و سپس پوست بگیرید. پیاز، سیب زمینی و گوجه را به صورت نگینی خرد کنید. چغندر و هویج را به قطعات تقریبا 2/5 سانتیمتری برش بزنید و کلم پیچ را به صورت نوار های باریک خرد کنید.
  2. سرخ کردن پیاز در روغن روی حرارت متوسط: 5-4 قاشق غذاخوری روغن مخصوص سرخ کردن در یک تابه گود ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید. گاهی پیاز را هم بزنید و اجازه دهید پیاز به رنگ طلایی درآید.
  3. هویج را اضافه کنید و گاهی هم بزنید تا نسوزد و به مدت 3-2 دقیقه آن را تفت دهید.
  4. گوجه فرنگی، چغند و سرکه یا آبلیمو را به تابه اضافه نموده و اجازه دهید به مدت 10-5 دقیقه روی حرارت کم بپزند؛ ابتدا گوجه فرنگی و چغندر را به تابه اضافه نموده و بلافاصله آبلیمو یا سرکه را به آن اضافه کنید تا رنگ چغندر حفظ گردد. مواد را هم بزنید و در تابه را ببندید، سپس اجازه دهید مواد به مدت 5 الی 10 دقیقه روی حرارت ملایم بپزند.
  5. مقداری آب در قابلمه عظیمی ریخته، به طوری که 1/2 تا 2/3 حجم قابلمه را پر کند و روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید.
  6. ابتدا سیب زمینی را به قابلمه اضافه نموده و 4-3 دقیقه صبر کنید تا پخته گردد، سپس کلم را اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 2 دقیقه بپزد.
  7. سبزیجات تفت داده شده در تابه را همراه با عصاره خارج شده از سبزیجات به قابلمه اضافه کنید. سپس سیر خرد شده و جعفری ساطوری را نیز در قابلمه بریزید.
  8. نمک و شکر را به سوپ بیافزایید و سوپ را هم بزنید. میزان شکر را بسته به ذائقه خود تنظیم نموده و اگر دوست ندارید سوپ شما شیرین باشد میزان شکر را کم کنید.
  9. اجازه دهید آب موجود در قابلمه به جوش آید، سپس در قابلمه را بسته و حدود 2 ساعت صبر کنید تا سوپ بپزد و جا بیفتد.
  10. این سوپ هرچه بیشتر بپزد، خوشمزه تر می گردد.
  11. نگهداری سوپ برش روسی در یخچال و گرم کردن آن در روز بعد، باعث طعم بهتر سوپ می گردد.
  12. در صورتی که دوست دارید سوپ غلیظ تری داشته باشید یک قاشق سرپر خامه ترش به آن اضافه کنید.

طرز تهیه سوپ برش روسی با گوشت

مواد لازم
چغندر عظیم4 عدد
گوشت ماهیچه با قلم455 گرم
هویج متوسط1 عدد
زردک متوسط1 عدد
پیاز عظیم1 عدد
تره فرنگی1 عدد
ساقه کرفس2 عدد
قارچ3-4 عدد
سیر8 حبه
برگ بو1 عدد
مرزنجوش خشک1 پینچ
دانه فلفل سیاه (اختیاری)6 عدد
آب12 فنجان (2.8 لیتر)
لیمو ترش1 عدد
نمک و فلفلبه میزان لازم
خامه ترش یا ماست یونانی ساده1/2 فنجان (125 گرم)

روش تهیه

  1. 12 فنجان آب را در قابلمه عظیمی بریزید، روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید و در این فاصله مشغول آماده کردن سبزیجات شوید.
  2. چغندر ها را پوست گرفته و به دو قسمت تقسیم کنید.
  3. هویج را پوست گرفته و اگر اندازه هویج به قدری عظیم است که در قابلمه جا نمی گردد، آن را از طول به دو نیم تقسیم کنید.
  4. زردک، پیاز و تره فرنگی را پوست گرفته و به دو نیم تقسیم کنید.
  5. ساقه کرفس را پس از شستن به 4 قسمت تقسیم کنید.
  6. حبه های سیر را پوست گرفته و بدون خرد کردن یا له کردن کنار بگذارید.
  7. گوشت، هویج، زردک، پیاز، تره فرنگی، کرفس، قارچ، برگ بو، سیر و مرزنجوش را به قابلمه اضافه نموده و اجازه دهید محتویات قابلمه روی حرارت متوسط به جوش آیند.
  8. کف روی سوپ را برداشته و اجازه دهید سوپ به مدت 2 ساعت روی حرارت ملایم بپزد.
  9. زمانی که گوشت کاملا پخت و سبزیجات نرم شدند، حرارت را خاموش کنید.

نوش جان . . .

نکته: می توانید مانند تصویر زیر، این سوپ را با گوشتکوب برقی کاملا پوره کنید.

سخن آخر

سوپ برش از روسیه و جمهوری های سابق شوروی وارد ایران شد و ارامنه سهم عمده ای در ورود این سوپ به سفره های ایرانی داشتند. سوپ برش در مناطق شمال ایران به خوبی شناخته شده و مانند سوپ مرغ، سوپ کدو حلوایی و … از سوپ های زمستانی به حساب می آید و بهترین گوشت برای تهیه آن، سر سینه گوساله است که چربی خوبی دارد. امیدواریم از این مطلب استفاده نموده باشید و تجربیات خود را در این زمینه به وسیله بخش ارسال نظر به ما انتقال دهید.

پیشنهاد می کنیم با طرز تهیه انواع سوپ خوشمزه ایرانی و فرنگی در وبلاگ پتول آشنا شوید.

منبع: setare.com

به "طرز تهیه سوپ برش روسی (سوپ لبو)؛ مقوی و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سوپ برش روسی (سوپ لبو)؛ مقوی و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید