آیا ارتقاء سیستم به ویندوز 11 لازم است؟
به گزارش وبلاگ پتول، ویندوز 11 در تاریخ 5 اکتبر (13 مهر ماه) به دستگاه های واجد شرایط راه پیدا کرد و غروب غیررسمی ویندوز 10 را شروع کرد. اما باید گفت که شما هنوز زمان لازم برای تصمیم گیری در مورد این ارتقاء را دارید، زیرا برنامه راه اندازی تدریجی مایکروسافت بدین معناست که هر دستگاه مجهز به ویندوز 10 قادر به ارتقاء در همان روز اول نخواهد بود و مدت زمانی طول می کشد تا این فرآیند قابل اجرا گردد. وجود همین فرصت زمانی باعث شده است تا بسیاری از کاربران در مورد ضرورت ارتقاء سیستم های خود به ویندوز 11 دغدغه هایی را مطرح نمایند.
به گزارش وبلاگ پتول، با وجود تدیجی بودن فرآیند ارتقاء به ویندوز 11، شرکت مایکروسافت اعلام نموده است که پشتیبانی از ویندوز 10 در سال 2025 به خاتمه می رسد، بنابراین اگرچه این مدت زمان کمی نیست، اما در نهایت یک محدودیت زمانی برای تصمیم گیری شما وجود دارد. به زبان ساده کاربران تا سال 2025 فرصت دارند تا در خصوص ارتقاء سیستم های خود به ویندوز 11 تصمیم نهایی را اتخاذ نمایند، پس بهتر است از هم اکنون مسائل و شرایط مربوط به سیستم عامل نو را زیر نظر گرفت. اگر از خودتان می پرسید که چرا باید سیستم عامل خود را به ویندوز 11 ارتقاء دهم و آیا در کل نیازی به این کار هست، این نوشته را دنبال کنید تا به پاسخ بسیاری از سوالات اصلی خود درباره این سیستم عامل نو، دست یابید.
چه زمانی مایکروسافت پشتیبانی از ویندوز 10 را متوقف می نماید و چرا؟
پشتیبانی از ویندوز 10 در 14 اکتبر 2025 به خاتمه می رسد. این بدان معناست که مایکروسافت در حال حاضر وصله های امنیتی یا به روزرسانی ویژگی ها را برای نسخه های Home، Pro، Enterprise، Pro Education و Pro for Workstations این سیستم عامل ارائه نمی دهد. این امر تقریباً همه نسخه های Windows 10 را تحت تأثیر قرار می دهد و تنها تعداد کمی از کاربران تا سال 2029 قادر خواهند بود، پشتیبانی طولانی مدت Windows 10 Enterprise را دریافت نمایند.
این امر تعجب برانگیز نیست، زیرا مایکروسافت برای بسیاری از محصولات خود دارای سیاست ثابت تجاری است. برای هر نسخه از سیستم عامل، این شرکت حداقل 10 سال پشتیبانی ارائه می دهد (حداقل پنج سال پشتیبانی اصلی مانند به روزرسانی های امنیتی و پشتیبانی بدون هیچ گونه حادثه، و پنج سال پشتیبانی طولانی مدت مانند عیب یابی پولی). ویندوز 10 در جولای 2015 منتشر شد، بنابراین چرخه عمر 10 ساله آن تا اکتبر 2025 به خاتمه می رسد.
آیا حتماً باید سیستم خود را به ویندوز 11 ارتقاء دهیم؟
آیا حتماً باید کامپیوتر خود را به ویندوز 11 تغییر دهم؟ آیا رایانه ویندوز 10 من بعد از پشتیبانی مایکروسافت از کار می افتد؟ این ها سوالاتی است که اغلب کاربران ویندوز 10 مطرح می نمایند، اما باید گفت که شما همچنان قادر خواهید بود از رایانه ویندوز 10 خود به همان روشی که قبلاً استفاده می کردید بهره ببرید؛ درست مانند بسیاری از مردم که هنوز از ویندوز 7 یا ویندوز 8 استفاده می نمایند. اما اگرچه مایکروسافت در سال های اخیر از هر دوی این سیستم عامل ها پشتیبانی نموده، باید اعلام کرد که ویندوز 10، پس از خاتمه پشتیبانی، هیچ گونه به روزرسانی امنیتی دریافت نخواهید کرد. این امر البته می تواند رایانه شما را آسیب پذیر کند، زیرا بسیاری از اشکال بدافزار، دستگاه های Windows را هدف قرار می دهند. اما اگر نمی خواهید پس از خاتمه پشتیبانی در سال 2025 استفاده از دستگاه ویندوز 10 خود را متوقف کنید، مراحل خاصی را می توانید برای ایمن سازی بهتر آن انجام دهید؛ بنابراین همچون ویندوز 7 و 8، ارتقاء سیستم از ویندوز 10 به ویندوز 11 اجباری نیست و کماکان می توانید به ویندوز 10 خود وفادار بمانید.
آیا کامپیوتر من قادر به اجرای ویندوز 11 است؟
بستگی دارد؛ اگر اخیراً رایانه نوی خریداری نموده اید، آن رایانه باید بتواند ویندوز 11 را اجرا کند. برای اینکه ببینید آیا رایانه شخصی ویندوز 10 فعلی شما واجد شرایط ارتقاء رایگان به ویندوز 11 است، برای مشاهده فهرست الزامات به وب سایت مایکروسافت مراجعه کنید. ساده ترین راه برای یافتن پاسخ این سوال این است که برنامه PC Health Check را بارگیری کنید تا آنالیز کند دستگاه شما با ویندوز 11 سازگار است یا خیر. روش دیگر، می توانید از برنامه منبع باز دیگری به نام WhyNotWin11 بهره ببرید تا ببینید دستگاه شما سازگار است یا خیر. به علاوه، در اینجا نحوه آنالیز بعضی از سازگاری سخت افزار با ویندوز 11 بدون هیچ یک از ابزار ها نیز آمده است.
چگونه می توان سیستم را از ویندوز 10 به ویندوز 11 ارتقا داد؟
اگر قبلاً از ویندوز 10 استفاده می کردید و رایانه ای سازگار دارید، پس از در دسترس بودن، ویندوز 11 به عنوان یک ارتقاء رایگان برای دستگاه شما ظاهر می گردد. سیستم عامل نو مایکروسافت به تدریج از اکنون تا اواسط سال 2022 فرآیند راه اندازی را اجرا می نماید. هنگامی که ویندوز 11 برای شما در دسترس نهاده شد، همچون نسخه نو ویندوز آن را بارگیری می کنید. بیشتر کاربران به قسمت Settings> Update & Security> Windows Update رفته و روی Check for Updates کلیک می نمایند. در صورت در دسترس بودن، گزینه Feature update to Windows 11 را مشاهده خواهید کرد که می توانید برای ارتقاء روی گزینه بارگیری و نصب کلیک کنید. اگر هم هنوز سیستم خود را به ویندوز 10 ارتقا نداده اید، ممکن است هنوز بتوانید ویندوز 10 را نیز به صورت رایگان بارگیری کنید و پس از آن نیز دوباره فرآیند فوق را برای ویندوز 11 دنبال کند.
تفاوت بین ویندوز 10 و ویندوز 11 چیست؟
ویندوز 11 شامل یک طراحی و چندین ویژگی نو در مقایسه با ویندوز 10 است که هدف آن سهولت حرکت در رایانه شما است. خواه از آن برای مصارف شخصی استفاده می کنید یا برای کار یا هر دو، در اینجا بعضی از بزرگترین تغییرات در ویندوز 11 آورده شده است:
رابط کاربری نو و شبیه Mac: ویندوز 11 دارای طراحی تمیز با گوشه های گرد، سایه های پاستلی و منوی Start و نوار وظیفه کاملاً نو است.
برنامه های یکپارچه اندروید: برنامه های Android به ویندوز 11 می آیند و به وسیله فروشگاه Microsoft نو و یا به وسیله Amazon Appstore قابل نصب هستند. البته چند راه برای دسترسی به برنامه های Android در ویندوز 10 نیز وجود داشت، از جمله با استفاده از تلفن گلکسی سامسونگ، اما در سیستم عامل نو، این فرآیند در درون خود سیستم عامل نو نهاده شده است.
ادغام تیم های مایکروسافت: تیم ها در حال افزایش هستند و مستقیماً در نوار وظیفه ویندوز 11 ادغام می شوند که دسترسی به آن را آسان تر می نماید. این ویژگی کمی بیشتر شبیه به FaceTime اپل است و شما به وسیله آن می توانید به تیم های Windows، Mac، Android یا iOS دسترسی داشته باشید.
پشتیبانی بهتر از رایانه رومیزی مجازی: ویندوز 11 به شما امکان می دهد تا رومیزی های مجازی را به روشی شبیه به MacOS راه اندازی کنید و بین چندین دسکتاپ برای استفاده شخصی، محل کار، مدرسه یا بازی جابجا شوید.
انتقال آسانتر از مانیتور به لپ تاپ و خدمات چند وظیفه ای بهتر: سیستم عامل نو شامل ویژگی هایی به نام Snap Groups و Snap Layouts است؛ مجموعه ای از برنامه هایی که همزمان از آن ها استفاده می کنید و در نوار وظیفه قرار دارند و می توانند همزمان ظاهر شوند یا به حداقل برسند. این قبلیت ها بعلاوه به شما امکان می دهند مانیتور را به آسانی به لپ تاپ وصل نموده و سپس از برق بکشید بدون اینکه محل باز شدن پنجره ها را از دست بدهید.
ویجت ها: در ویندوز 11، می توانید مستقیماً از نوار وظیفه به ویجت ها دسترسی داشته باشید و آن ها را شخصی سازی کنید تا هر آنچه را که دوست دارید ببینید.
فناوری ایکس باکس برای بازی بهتر: ویندوز 11 ویژگی های خاصی را که در کنسول های ایکس باکس وجود دارد مانند Auto HDR و DirectStorage برای بهبود بازی در رایانه ویندوزی شما دریافت می نماید.
منبع: cnet
ترجمه: مصطفی جرفی-وبلاگ پتول
منبع: فرارو