آنالیز سلامت محصولات کشاورزی بر عهده سازمان غذا و دارو است

به گزارش وبلاگ پتول، سرپرست دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی می گوید وزارت جهادکشاورزی مسئولیت فراوری محصولات کشاورزی و نظارت بر نوع و مقدار کود و سم مصرفی را برعهده دارد و آنالیز سلامت و کیفیت محصولات کشاورزی جزو وظایف وزارت بهداشت است.

آنالیز سلامت محصولات کشاورزی بر عهده سازمان غذا و دارو است

مسعود بصیری در گفت وگو با وبلاگ پتول با بیان اینکه کشورها سطح استانداردهای وارداتیشان را دائما تغییر می دهند، اظهار کرد: روسیه اخیرا سطح استاندارد محصولات وارداتی به کشور خود را تغییر داده است و این برگشت خوردن محصولات فقط شامل حال ایران نشده بلکه به محصولات صادر شده از ترکیه و چین نیز ایراداتی گرفته است.

وی ادامه داد: گفته می گردد طرف روسی 8 ماه پیش اخطارهایی در خصوص عدم رعایت استانداردهای محصولات کشاورزی صادراتی داده است ولی بنا بر اعلام رییس وقت سازمان حفظ نباتات این اخطارها از 8 ماه پیش نبوده و در 3 آذرماه اعلام شده است.

سرپرست دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به این سوال که وظیفه نظارت بر سلامت محصولات کشاورزی بر عهده کدام وزارتخانه است، گفت: مسئولیت محصولات کشاورزی تا زمانی که در مزرعه هستند یعنی نوع و اندازه کود و سم مصرفی برعهده وزارت جهادکشاورزی است. اما زمانی که محصول از مزرعه بیرون می آید کیفیت و سلامت آن باید به وسیله وزارت بهداشت و سازمان زیر مجموعه آن یعنی سازمان غذا و دارو آنالیز گردد. یعنی آنالیز محصولات از نظر به جای مانده سموم، نیترات و فلزات سنگین و... باید به وسیله سازمان مذکور انجام گردد.

وی اضافه نمود: سازمان غذا و دارو باید سلامت محصولات فراوری شده را آنالیز و معین کند که آیا این محصولات برای سلامتی انسان مفید هستند یا خیر؟ آیا به جای مانده کود و سم کشاورزی دارند یا خیر؟ اینکه آیا این سازمان به وظایف خود عمل می نماید یا نه در حیطه جوابگویی وزارت جهاد کشاورزی نیست و وزارت بهداشت باید جوابگو باشد.

بصیری اظهار داشت: در عموم کشورها دستگاه های هم تراز سازمان غذا و داروی ایران بر روی سلامت مواد غذایی به خصوص محصولات کشاورزی کنترل دارند.

این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به این سوال که اخیرا در رسانه ها گفته شده هند هم محصولات دیگری چون کیوی و سیب را برگشت داده است، گفت: در خصوص کیوی این موضوع را شنیده ایم و ظاهرا هند هم به جامانده سموم را بهانه نموده است. قبلا این موضوع را به سازمان حفظ نباتات اعلام نموده اند و بهتر است که سازمان مذکور جوابگو باشد. در خصوص سیب هم برگشتی در کار نبوده است.

به گفته وی قبلا هم این کالاها با همین شرایط به کشورهای مقصد صادر می شد ولی اینکه اخیرا چندین کشور اقدام به برگشت دادن محصولات کشاورزی ما نموده اند به نظر می رسد شیطنت های سیاسی بعضی از کشورها باشد.

سرپرست دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به این سوال که برگشت خوردن محصولات کشاورزی به علت وجود به جای مانده سموم کشاورزی این نگرانی را در اذهان عمومی ایجاد نموده است که آیا محصولاتی که در داخل کشور استفاده می شوند سالم هستند یا خیر ؟ گفت: وزارت جهاد کشاورزی در کوشش است تا با بهره گیری از دانش و مهارت های علمی کود و سموم برای مزارع کشاورزی را تامین کند و این اقلام از استانداردهای روز جهان برخوردار باشند. بعلاوه این وزارتخانه در کوشش است تا با نظارت بیشتر در این بخش از تکرار مسائل قبلی جلوگیری کند. اما در تمام جهان بعد از فراوری باید دستگاه ناظری چون سازمان غذا و دارو نظارت های لازم را انجام دهد تا مردم با تماشا برچسب این سازمان بر روی مواد غذایی با آرامش بیشتری از محصولات کشاورزی و غذایی استفاده نمایند، مطمئنا همکاران ما در سازمان مذکور چنین اقداماتی انجام می دهند.

محصولات کشاورزی باید شناسنامه دار باشند

بصیری اضافه نمود: بعلاوه محصولات کشاورزی باید شناسنامه دار باشند. باید معین گردد وقتی کالایی را خریداری می کنید از کدام مزرعه بوده و شرایط فراوری آن به چه صورت بوده است.

وی در خاتمه گفت: شناسنامه دار کردن محصولات کشاورزی بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است و در ابتدای راه هستیم. در حقیقت این اقدام در وزارت جهاد کشاورزی از قبل آغاز شده و در دولت نو جدیت بیشتری پیدا نموده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "آنالیز سلامت محصولات کشاورزی بر عهده سازمان غذا و دارو است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آنالیز سلامت محصولات کشاورزی بر عهده سازمان غذا و دارو است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید