ضرورت آمادگی ایران در برابر بلایای طبیعی
به گزارش وبلاگ پتول، نماینده سازمان ملل در ایران عنوان نمود ایران جزو 10 کشور حادثه خیز دنیا است.

نماینده سازمان ملل در ایران گفت ایران جزو 10 کشور حادثه خیز جهان است و در ادامه با اشاره به نقش مهم فرودگاه کرمانشاه در امدادرسانی به مجروحان، گفت:
بدون مدیریت مؤثر فرودگاهی امکان انتقال سریع مجروحان به تهران وجود نداشت.
گری لوئیس نماینده سازمان ملل متحد در ایران، با اشاره به سفر خود به منطقه ها زلزله زده در استان کرمانشاه، با قدردانی از تمام ارگان های یاری رسان و ابراز تاسف از جان باختن و مجروح شدن تعداد زیادی از ساکنان این استان اضافه کرد:
نقش ارتش جمهوری اسلامی، سپاه پاسداران، هلال احمر و بعلاوه سازمان مدیریت بحران در امدادرسانی به مجروحان کلیدی بود.
وی با اشاره به این که به عنوان کسی که به مدت 30 سال در سازمان ملل فعالیت می نماید، در خصوص حضور و یاری رسانی مردم توضیح داد:
این روحیه یاری رسانی مردمی و امدادرسانی خودجوش آن ها، چیزی نیست که در هر جایی بتوان آن را دید و شما به این موضوع افتخار خواهید کرد.
نماینده سازمان ملل در ایران با اشاره به اینکه در مرحله بازتوانی پس از بحران کرمانشاه قرار داریم، اضافه کرد:
در مدیریت بحران فرودگاهی رهبری و مدیریت، ارتباطات و تعاملات و تدارکات سه محور اصلی هستند که باید در تمام فرودگاه ها در دسترس قرار گیرند.
وی تاکید نمود:
اگر مدیریت موثر بحران در فرودگاه کرمانشاه نبود، ما نمی توانستیم به سرعت 2000 مجروح را منتقل کنیم و این فرودگاه نقش بسیار مهمی در مدیریت بحران ایفا کرد.
لوئیس با تاکید بر این که ایران در زمره 10 کشور حادثه خیز جهان واقع شده است و به علت گرمایش زمین با خطر سیل و خشکسالی روبرو است، ادامه داد:
باید خود را آماده رویارویی با این مسائل کنید.
وی با بیان این تعبیر که برنامه گارد اکنون به خانه خود برگشته است، تشریح کرد:
تا به امروز دوره گارد (آمادگی فرودگاه ها برای مقابله با بلایای طبیعی) در 40 کشور جهان با شرکت حدود هزار نفر برگزار شده است.
اما شاید بسیاری ندانند جرقه این برنامه از امدادرسانی در زلزله بم است و بخش زیادی از نکات آموزشی آن، نتیجه تجربه های پیروز به دست آمده از این زلزله است.
وی بعلاوه از برنامه ریزی برای برگزاری دوره بازآموزی گارد در فرودگاه کرمانشاه طی سال آینده اطلاع داد و با اشاره به بیت معروف توانا بود هرکه دانا بود/ ز دانش دل پیر برنا بود، توضیح داد:
اگر دانش کافی نداشته باشیم، داشتن توان و امکانات زیاد هم بی فایده خواهد بود.
منبع: کجارو / eskannews.com