پوست سیب برای پوستمان خوب است؟
به گزارش وبلاگ پتول، پیری پوست جزءلاینفک زندگی است و علل پیری پوست هم بی تعداد است. یکی از دلایل پیری پوست تخریب سلولی به وسیله رادیکال های آزاد است. رادیکال های آزاد عمدتا در اثر سوخت و ساز سلولی فراوری می شوند. آنتی اکسیدان ها موادی هستند که از اثر رادیکال های آزاد بر پوست جلوگیری می نمایند. نتایج قطعی آنتی اکسیدان در مواد غذایی بیان

پوست سیب برای پوستمان خوب است؟
نویسنده:دکتر محمدعلی نیلفروش زاده*
پیری پوست جزءلاینفک زندگی است و علل پیری پوست هم بی تعداد است. یکی از دلایل پیری پوست تخریب سلولی از طریق رادیکال های آزاد است. رادیکال های آزاد عمدتا در اثر سوخت و ساز سلولی فراوری می شوند. آنتی اکسیدان ها موادی هستند که از اثر رادیکال های آزاد بر پوست جلوگیری می نمایند. نتایج قطعی آنتی اکسیدان در مواد غذایی بیان نشده است ولی به نظر می رسد افزایش مصرف موادغذایی حاوی آنتی اکسیدان، از پوست در برابر اثرات مضر رادیکال های آزاد محافظت می نماید.
بیش از 4هزار ترکیب آنتی اکسیدان در غذاها وجود دارد ولی بیش از همه، ویتامین های E، C و بتاکاروتن و هم ماده معدنی سلنیوم مهم هستند.
بیشتر افراد تصور می نمایند منظور از دریافت آنتی اکسیدان بیشتر، مصرف مکمل هاست اما باید بدانید فقط مکمل های خوراکی آنتی اکسیدان ندارند بلکه میوه ها، سبزی ها و غلات سبوس دار دارای آنتی اکسیدان بیشتری هستند.
اگرچه سیستم های آنزیمی متعددی برای خنثی کردن رادیکال های آزاد در بدن وجود دارد ولی آنتی اکسیدان های اصلی ویتامین های C، E و بتاکاروتن هستند. سلنیوم هم به اسم یک ماده معدنی نقش آنتی اکسیدان مهمی دارد. بتاکاروتن، پیش ساز ویتامین A است که در بدن تبدیل به ویتامین A می گردد. این ترکیب در سبزی ها و میوه های سبز، زرد و نارنجی یافت می گردد. برترین منابع غذایی سلنیوم شامل ماهی، گوشت قرمز، غلات، حبوبات، تخم مرغ، مرغ و سیر است. سبزیجاتی که در خاک های غنی از سلنیوم رشد می نمایند هم منابع خوبی برای سلنیوم هستند.
طبق تحقیقات صورت گرفته از طریق دانشگاه فلوریدا، برخی از انواع آنتی اکسیدان ها در پوست میوه ها وجود دارد. شاید به همین علت است که مصرف میوه ها با پوست می تواند مفیدتر باشد. از جمله این میوه ها سیب است. مواد فیتوشیمیایی موجود در پوست سیب درختی 87 درصد بیشتر از مغز آن است. خیار میوه ای است که دارای سیلیکا بوده و مصرف یک خیار با پوست اندازه پنج میلی گرم سیلیکا به بدن اضافه می نماید. این ترکیب خاصیت کلاژنی دارد. البته گفتنی است که طبق نتایج تحقیقات نو، آنتی اکسیدان ها نقشی در کند کردن فرایند پیری پوست ندارند. براساس تحقیقات دانشگاه کالج لندن رادیکال های آزاد تاثیر چندانی در فرسایش سلولی و تسریع فرایند پیری پوست ندارند.
در واقع عامل اصلی پیری پوست تخریب ایجاد شده از طریق رادیکال های آزاد نیست. تغذیه سالم می تواند در کاهش خطر بسیاری از بیماری های ناشی از افزایش سن مانند سرطان، دیابت و پوکی استخوان موثر باشد ولی هنوز مدرکی در خصوص نقش آنتی اکسیدان های موجود در کرم ها در پیشگیری از پیری پوست، وجود ندارد.
پی نوشت ها :
* متخصص پوست و مو
منبع:www.salamat.com/ک
منبع: راسخون